Valpreventie

Artikel 2 van 13

Valpreventie

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En als je wat ouder bent kan zo’n ongelukje vervelend uitpakken. In 2018 overleden maar liefst 4628 personen door een accidentele val, dit meld het CBS in een artikel op hun website.

Een huis maar vooral badkamer zo inrichten dat een val voorkomen kan worden heet valpreventie en is aan te raden wanneer iemand wat ouder en minder mobiel is. Hoe pak je dit nu het beste aan?

Het voorkomen van een val kan door middel van antislipmateriaal, het plaatsen van wandbeugels maar ook het gebruik van een douchestoel of douchekrukje helpt hierbij. Bij het toilet kan een toiletframe, toiletbeugel of toiletverhoger gebruikt worden.

Gebruik van antislipmatten

Een antislipmat in uw douche of bad vermindert de kans op uitglijden aanzienlijk. Door vocht en de aanwezigheid van een gladde ondergrond is een douchebak of badkuip een veelvoorkomende plek van ongelukken. Met een antislipmat vermindert u dit risico. Een goede antislipmat is van rubber en voorzien van vele tientallen zuignapjes aan de onderzijde waardoor deze goed op zijn plek blijft liggen.

Gebruik van wandbeugels

Een wandbeugel geeft meer houvast in verschillende situaties en kan valpartijen voorkomen. Er zijn vele verschillende wandbeugels in diverse materialen. Ook zijn veel wandbeugels in verschillende afmetingen leverbaar zodat er voor iedere situatie de juiste oplossing is. Bij het toilet kan ook nog een opklapbare toiletbeugel geplaatst worden, soms is deze uitgevoerd met een houder waar een toiletrol in geplaatst kan worden.

Gebruik van douchestoel of douchekruk

Soms kan iemand niet staan tijdens het douchen. Ook kan het wassen onder de douche iemand uit balans brengen en een val veroorzaken. Een douchekrukje of douchestoel vermindert de kans op het vallen tijdens het gebruik van de douche. Er zijn voor iedere situaties douchestoelen beschikbaar, zowel voor plaatsing aan de muur als een verplaatsbare douchestoel.

Gebruik van toilethulpmiddelen

Opstaan van het toilet kan een val veroorzaken, zeker wanneer deze in de badkamer zit en er sprake is van een vochtige ondergrond. Door een antislipmat te gebruiken vermindert u de kans op uitglijden. Een toiletbeugel of een toiletframe geeft extra steun bij het opstaan. Wanneer het toilet te laag is kan er een toiletverhoger of toilet overzetframe gebruikt worden om de lage zit te verhogen.

Bronvermelding onderzoek CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/49/dagelijks-13-doden-door-een-val


Volg ons op onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes en aanbiedingen.

   

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel