Sorteer op

Toiletverhoger kopen?

Wanneer u moeite krijgt met het opstaan van een toilet kan een toiletverhoger een ideale oplossing zijn. Een toiletverhoger is een kunststof verhoging die op bijna elke wc geplaatst kan worden. Wanneer alleen een toiletverhoger niet voldoende is en er ook ondersteuning nodig is kunt u ook kiezen voor een toiletverhoger met armsteunen.

Verschillende soorten toiletverhogers

Hoe hoog moet uw toiletverhoger zijn?

Om de juiste toiletverhoger te kiezen is het belangrijk dat u weet welke hoogte voor u het meest geschikt is. U heeft een juiste zithouding wanneer uw bovenbenen van lies naar knie een klein beetje aflopen, uw voeten dienen dan plat op de grond te staan. U kunt op een handige manier bekijken welke hoogte uw toiletverhoger moet zijn zodat u in deze juiste houding zit: klap de deksel dicht en bepaal de juiste zithoogte door bijvoorbeeld een stapel boeken op de deksel te plaatsen. Als u de juiste hoogte heeft meet u de dikte van de wc-bril en deksel op, tel daar de hoogte van de stapel boeken bij op en u heeft een juiste richtlijn voor de hoogte van uw toiletverhoger bepaald.

Welk type toiletverhoger is het meest geschikt voor u?

Er zijn verschillende soorten toiletverhogers zoals hierboven staat aangegeven. Zo kunt u ervoor kiezen om een toiletverhoger met of zonder deksel te nemen. Als een toiletverhoger alleen nog niet voldoende is kan het ook een oplossing zijn om een toiletverhoger met armsteunen of een 3-in-1 toiletstoel (toiletverhoger, toiletstoel en sta-op-hulp in 1) te kopen. Ook kunt u kiezen voor een toiletkussen in verschillende hoogtes, let er wel op dat de toiletkussens van een zacht materiaal zijn gemaakt en daardoor zullen inzakken. Wanneer u echt een stuk hoger wilt zitten kunt u beter niet voor een zacht toiletkussen kiezen.

Standaard toiletverhoger met of zonder deksel

Onze standaard toiletverhogers worden eenvoudig op de meest gangbare toiletten bevestigd. Onder de toiletverhoger zitten 2 klemmen die om de wc pot worden geklemd, deze klemmen worden eenvoudig met de hand vast gedraaid. Bij de meeste toiletten kunnen de standaard toiletbril en deksel gewoon op het toilet blijven zitten wanneer deze omhoog staan. Het is verstandig om regelmatig even te controlen of de toiletverhoger nog goed vast zit. Deze standaard toiletverhogers zijn verkrijgbaar in 5 cm en 10 cm hoog, ook kunt u kiezen of u er wel of geen deksel op wilt.

Toiletverhoger met armsteunen

Wanneer u met een toiletverhoger nog steeds moeite heeft om op te staan kunt u ook kiezen voor een toiletverhoger met armsteunen. De armsteunen kunnen worden opgeklapt wanneer deze in de weg zitten. De hoogte van deze toiletverhoger kan in verschillende hoogtes worden geplaatst: 8 cm, 10 cm of 13 cm. Wanneer u deze toiletverhoger wilt monteren dient u eerst uw oude wc-bril en deksel te demonteren, daarna kunt u deze toiletverhoger eenvoudig zonder gereedschap monteren.

Toiletstoel, sta-op-hulp en toiletverhoger in 1

Een 3-in-1 toiletstoel is een ideaal hulpmiddelen omdat deze multifunctioneel inzetbaar is. Hij kan als een toiletstoel worden gebruikt op bijvoorbeeld een slaapkamer, hij kan als een sta-op-hulp gebruikt boven een normaal toilet doordat hij is voorzien van armsteunen en hij kan gebruikt worden als een toiletverhoger. De 3-in-1 toiletstoel is namelijk voorzien van 2 emmers: 1 emmer met dichte bodem en 1 emmer zonder bodem. Wanneer de emmer zonder bodem in de toiletstoel zit kan de toiletstoel over een normale toilet geplaatst worden, zo gebruikt u hem als toiletverhoger en sta-op-hulp tegelijk. De zithoogte is in te stellen tussen de 41 cm en 57 cm.

Toiletkussen

Wanneer u een normale wc-bril te hard vind zitten kunt u een toiletkussen over de wc-bril plaatsen. Deze toiletkussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes maar werken wel wat anders dan normale toiletverhogers. Een standaard toiletverhoger is voorzien van een hard kunststof en blijft ook de daadwerkelijke hoogte wanneer u erop gaat zitten. Een toiletkussen is van een zacht materiaal gemaakt en blijft niet dezelfde hoogte wanneer u erop gaat zitten, houd er altijd rekening mee dat een toiletkussen best ver inzakt. U zult dus goed moeten nagaan of dat u een toiletverhoger of een toiletkussen nodig heeft.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel