Welke rolstoel kopen?

Wanneer u een rolstoel wilt kopen zult u zien dat ze in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Bij de aanschaf van een rolstoel zult u met een aantal dingen rekening moeten houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk of u zichzelf wilt kunnen voort bewegen in de rolstoel, of dat u altijd door een begeleider zal worden voortgeduwd. Ook kunt u bij de meeste rolstoelen kiezen tussen verschillende zitbreedtes, u dient hiervoor eerst op te meten welke zitbreedte het beste bij u past. 
Hieronder helpen we u bij een aantal keuzes om te kiezen voor de juiste rolstoel.

Welk type Rolstoel?

Globaal gezien zijn er 2 verschillende type rolstoelen: Handbewogen Rolstoelen en Transport rolstoelen. De rolstoelen die wij aanbieden (zowel de handbewogen rolstoelen als de transport rolstoelen) zijn allemaal opvouwbaar / inklapbaar, hierdoor is het erg makkelijk om de rolstoel in bijvoorbeeld een auto mee te nemen. U kunt ook de keuze maken tussen een lichtgewicht aluminium rolstoel of een stalen rolstoel. Wanneer u bijvoorbeeld moeite heeft met tillen is het verstandig om voor een lichtgewicht aluminium rolstoel te kiezen.

Een handbewogen rolstoel (ook bekend als Manuele Rolstoel, zelfrijder en zelfbeweger) is altijd voorzien van grote achterwielen met hoepels. Met de hoepels kunt u de rolstoel zelf voortbewegen. De handbewogen rolstoelen zijn altijd voorzien van duwhandvatten zodat u ook door een begeleider voortgeduwd kunt worden. Al deze rolstoelen zijn voorzien van parkeerremmen op de achterwielen, sommige uitvoeringen hebben ook nog handremmen op de duwhandvatten. Bij de meeste handbewogen rolstoelen zijn de achterwielen gemakkelijk en snel afneembaar.

Een transport rolstoel (ook bekend als Duwrolstoel en duwstoel) is altijd voorzien van kleine achterwielen. In een transport rolstoel kunt u zichzelf niet voort bewegen. Deze rolstoelen zijn dus ideaal als u zich altijd door een begeleider laat voortduwen. Wanneer een transport rolstoel is ingeklapt neemt deze net wat minder ruimte in beslag dan een handbewogen rolstoel, dit komt door zijn kleinere achterwielen. Dit kan handig zijn wanneer u de rolstoel in een auto wilt vervoeren. Al deze rolstoelen zijn voorzien van parkeerremmen op de achterwielen, sommige uitvoeringen hebben ook nog handremmen op de duwhandvatten.
 

Transport rolstoel en rollator in 1. Wij hebben ook een transport rolstoel in ons assortiment die u kunt switchen naar een rollator. Wanneer de rugleuning word omgedraaid en de voetsteunen worden weggeklapt switch je gemakkelijk tussen transport rolstoel en rollator. Dit is ideaal voor mensen die graag een stuk lopen met een rollator, maar het niet altijd volhouden. U kunt de rollator dan switchen naar een transport rolstoel en u laten voortduwen door een begeleider. Dit is de Airgo Fusion.
 

Lichtgewicht Rolstoel

Wanneer u een niet te zware rolstoel wilt kopen kunt u het beste voor een lichtgewicht rolstoel kiezen, op de volgende pagina staan al onze lichtgewicht rolstoelen: Lichtgewicht Rolstoelen

Als de rolstoel niet persee een lichtgewicht hoeft te zien kunt u op de volgende pagina alle rolstoelen uit ons assortiment zien (ook de rolstoelen die niet lichtgewicht zijn): Al onze Rolstoelen

Welke zitbreedte kiezen?

Bijna alle rolstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes, u kunt uw keuze hierin aangeven bij het bestellen. U kunt gemakkelijk thuis zelf opmeten welke zitbreedte het beste bij u past.

Om de ideale zitbreedte van uw rolstoel te bepalen kunt u het beste gaan zitten. U meet dan het breedste punt bij uw billen/heupen zoals bij het plaatje hieronder staat aangegeven. Wanneer u dit heeft opgemeten dient u hier 4 cm bij op te tellen en dat is dan uw ideale maat. Deze 4 cm dient ervoor dat u nog prettig kunt bewegen, en wanneer u bijvoorbeeld in de winter een extra dekentje om wilt zal dit ook passen.

Er is natuurlijk een kleine kans dat er een rolstoel is met precies de breedte voor uw ideale maat. Kies de zitbreedte die het dichtsbij uw ideale maat zit. Houd er wel rekening mee dat u niet een te kleine maat neemt.

Voorbeeldje:
U gaat zitten zoals de afbeelding hieronder en u meet een zitbreedte van 45 cm. Hier telt u 4 cm bij op: 45+4= 49 cm. Uw ideale zitbreedte is dus 49 cm, bij veel rolstoelen kunt u kiezen tussen 45cm en 50cm. In dit geval zit u het dichts bij een zitbreedte van 50 cm. U kiest dus voor een rolstoel met een zitbreedte van 50 cm.

 

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel