Incontinentiemateriaal

Artikel 1 van 13

Incontinentiemateriaal

Incontinentiemateriaal is niet echt een hip onderwerp om te bespreken. Maar wanneer men met incontinentie te maken krijgt is het gebruik van incontinentiemateriaal een verlichting van de situatie. Incontinentiemateriaal wordt ingezet om kleding en bedlinnen te beschermen tegen het doorlekken van urine. Ook het dagelijks functioneren kan beperkt worden door urineverlies, het gebruik van incontinentiemateriaal kan hierin uitkomst bieden.

Incontinentiemateriaal voor bescherming matras en bedlinnen

Wanneer iemand tijdens de nachtrust in bed plast is het verstandig het matras en het bedlinnen te beschermen tegen de gevolgen van de incontinentie met incontinentiemateriaal. Bedlinnen kan nog gewassen worden maar een matras niet en het herhaaldelijk doorlekken van urine doet een matras niet echt goed. Er is een keuze in wasbaar incontinentiemateriaal en disposable incontinentiemateriaal als het om de bescherming van bedlinnen en matras gaat.

Wasbaar incontinentiemateriaal voor bescherming matras en bedlinnen

Incontinentiemateriaal draagt flink bij aan de jaarlijkse productie van afval. Vooral in instellingen wordt op dagelijkse basis een enorme hoeveelheid incontinentiemateriaal verbruikt. Wanneer er voor wasbaar incontinentiemateriaal wordt gekozen heeft dit een positieve invloed op de hoeveelheid afval welke geproduceerd wordt. Bij wasbaar incontinentiemateriaal voor de bescherming van een matras en bedlinnen moet je denken aan wasbare matrasbeschermers. Wasbare matrasbeschermers zijn wel 300 x te hergebruiken en kunnen gewassen worden op een temperatuur van wel 95 graden. Een wasbare matrasbeschermer is voor de gebruiker ook veel prettiger omdat deze veel zachter en natuurlijker aanvoelt als disposable incontinentiemateriaal. Wasbare matrasbeschermers zijn te leveren met instopstroken of zonder instopstroken. Met deze instopstroken kan de matrasbeschermer onder het matras vastgezet worden. Matrasbeschermers zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Hiermee wordt de opgenomen vloeistoffen verdeeld en voelt de matrasbeschermer ook prettig aan wanneer deze reeds wat heeft vloeistof heeft opgenomen.

Wasbaar incontinentiemateriaal voor bescherming zitting

Er is ook wasbaar incontinentiemateriaal om uw zitting tegen het doorlekken van urine te beschermen. Net als de matrasbeschermers zijn deze opgebouwd uit meerdere lagen alleen is het formaat wat kleiner. Deze zogeheten stoelbeschermers kunnen natuurlijk niet alleen in de zitting van uw stoel gebruikt worden maar ook in bijvoorbeeld een scootmobiel, in de auto of gewoon op de bank. Stoelbeschermers zijn erg handig incontinentiemateriaal en omdat deze vaak in de openbare ruimte te zien zijn in meerdere kleuren.

Disposable incontinentiemateriaal voor bescherming matras en bedlinnen

Hoewel disposable incontinentiemateriaal natuurlijk minder goed voor het milieu is heeft het ook voordelen. Zo heb je geen was en als het gebruik van incontinentiemateriaal slechts tijdelijk is scheelt het ook in de kosten. Voor het de bescherming van uw matras of bedlinnen kun je wegwerp onderleggers gebruiken welke na gebruik in de afvalbak kunnen. De meest gebruikte maat van deze wegwerp onderleggers is 60 x 90 CM gezien een matras ook meestal 90 CM breed is. 

Disposable incontinentiemateriaal voor bescherming zitting

Ook voor de kleinere oppervlakte is er disposable incontinentiemateriaal beschikbaar. Zo zijn er wegwerp onderleggers van 60 x 60 CM beschikbaar welke uitermate geschikt zijn voor het gebruik in zitting van stoel, rolstoel, scootmobiel of op de bank.

Wasbaar ondergoed voor incontinentie

Er is ook natuurlijk ook incontinentiemateriaal wat op het lichaam gedragen wordt. Wasbaar incontinentieondergoed is duurzaam en is er zowel voor heren als dames. Wasbaar ondergoed is voorzien van een ingenaaide pad waardoor de urine bij het verlies wordt opgevangen en er niet direct sprake van doorlekken is. Wasbaar ondergoed voelt een stuk prettiger aan als luiers en is daarnaast een stuk beter voor het milieu.


Volg ons op onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes en aanbiedingen.

   

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel