Hulpmiddelen eten en drinken

Ook voor tijdens de maaltijd zijn er tal van hulpmiddelen die kunnen worden ingezet. Bij hulpmiddelen voor bij het eten en drinken moet u denken aan aangepast bestek, drinkbekers, een warmhoudbord en bijvoorbeeld een slab voor volwassenen.

Aangepast bestek

Aangepast bestek is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een verminderde handfunctie. Dit kan ontstaan door tal van redenen als bijvoorbeeld reuma, Parkinson en MS. Het aangepaste bestek is voorzien van een extra dikke greep wat zorgt dat het bestek goed in de hand ligt. Is een verdikt handvat nog niet voldoende kunt u eens kijken voor verzwaard bestek. Verzwaard bestek heeft naast het verdikte handvat ook nog extra gewicht in het heft waardoor deze nog vaster in de hand ligt.

Drinkbekers

Een drinkbeker voor volwassen is handig wanneer personen over een verminderde handfunctie beschikken. Er kan niet gemorst worden aangezien drinkbekers voor volwassenen over een tuitdeksel met drinkopening beschikken. Wanneer iemand coördinatieproblemen heeft is de Handycup drinkbeker een perfecte oplossing, de Handycup is namelijk een schuin staande drinkbeker waardoor degene die eruit drinkt zijn hoofd niet naar achter hoeft te buigen.

Slabben voor volwassenen

Slabben voor volwassenen zijn erg handig wanneer er regelmatig gemorst wordt tijdens de maaltijd. De slab voor volwassenen beschermt uw kleding tegen eten of drinken wat onverhoopt geknoeid wordt tijdens de maaltijd. Onze slab voor volwassenen is voorzien van een handig drukknop aan de achterzijde en is te wassen op 95 graden.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel