Sorteer op

Rollator kopen

Een rollator kopen wordt vaak gezien als een grote stap. Veel mensen voelen zich bezwaard om met een rollator bij familie of in het straatbeeld te verschijnen. Wanneer ze echter merken hoeveel zelfstandigheid ze terugkrijgen door het gebruik van een rollator verdwijnt dit gevoel al snel. En door het diverse aanbod van trendy en hippe rollators is het allang niet meer oubollig om met een rollator door het leven te gaan.

Gaat u een rollator kopen dan is het verstandig rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het beoogde gebruik van de rollator, de frequentie van vervoer in bijvoorbeeld auto en bus en zaken als lengte en gewicht van de gebruiker van belang om rekening mee te houden.

Beoogde gebruik rollator

Gaat u de rollator alleen binnen gebruiken om wat meer stabiliteit in de leefomgeving te garanderen  dan heeft u bij ons een ruime keuze. Al onze rollators zijn geschikt voor binnen gebruik, echter zijn niet al onze rollators geschikt voor buiten gebruik. De binnen rollators zijn zeer compact en licht, dit maakt ze zeer geschikt om tussen het meubilair te manoeuvreren. De binnen rollators zijn voorzien van een ''duwstang'' inplaats van 2 duwhandvatten. Zo kunt u de rollator over de gehele breedte vastpakken, echter kunt u door de ''duwstang niet op de rollator gaan zitten. Ook zijn deze rollators standaard voorzien van een dienblad welke handig gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het plaatsen van koffiekopjes of persoonlijke spullen door de gang in huis.

Wilt u een rollator kopen voor gebruik buitenshuis is het goed naar het materiaal van de banden te kijken. Vrijwel alle rollators zijn voorzien van zachte PU banden maar er zijn ook rollators te verkrijgen welke als optie soft wielen hebben welke nog zachter zijn en daardoor nog meer comfort bieden bij het rijden.

Gewicht rollator

Het gewicht van de rollator kan ook belangrijk zijn, zeker wanneer de rollator vaak in auto of bus getild moet worden. Het gewicht van de rollator is voornamelijk afhankelijk van het materiaal waar het frame van gemaakt is. Vandaag de dag kunt u onderscheidt maken tussen 3 materialen welke voor het frame van rollators gebruikt worden.

Stalen rollators: Meestal meer dan 10 kg
Aluminium rollators: Gewicht tussen ongeveer 6.2 en 7.5 kg
Carbon rollators: Gewicht rond de 5 kg

Lengte en gewicht gebruiker rollator

Bij een rollator kopen is het ook zaak om naar de gebruiker te kijken. Lengte en gewicht zijn hierbij belangrijk om onderstaande 3 dingen te bepalen:

Hoogte instelling handvatten rollator

Deze is altijd in te stellen, wanneer de gebruiker zijn of haar armen strak langs het lichaam laat hangen dient het handvat van de rollator ter hoogte van de pols ingesteld te worden. Kijk dus of deze hoogte overeenkomt tussen de opgegeven hoogte van het handvat bij de betreffende rollator.

Hoogte zitting rollator

Sommige rollators zijn leverbaar met verschillende zithoogtes. Het gaat hierbij om de hoogte van de grond tot aan het zitvlak van de rollator. Het is belangrijk dat de gebruiker niet te rechtop staat maar uiteraard ook niet te ver doorzakt bij het zitten op de rollator, hierdoor kan het opstaan uit de rollator te moeilijk zijn. Het is verstandig te kijken hoe een gebruiker thuis in een stoel zit en hiervan de zithoogte te meten. Vervolgens neemt u dit mee in de keuze voor de zithoogte. Wanneer u moeite heeft om uit een normale stoel op te staan is het verstandig om een iets hogere zithoogte te nemen, zo kunt u namelijk makkelijker opstaan.

Gebruikersgewicht

De meeste rollators hebben een maximaal gebruikersgewicht van rond de 110-120 kilo. Het gaat hierbij dan om de maximale belasting wanneer iemand op de rollator gaat zitten. Voor de zwaardere gebruiker zijn er XL-rollators te verkrijgen, houdt hier rekening mee wanneer de gebruiker een zwaarder gewicht heeft.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel