Sorteer op

Douchestoel kopen?

Een douchestoel kopen is een verstandige keuze wanneer u niet lang achtereen kunt staan of wanneer u voelt dat u onstabiel in de douche staat. De badkamer is met stip bovenaan de plek waar de meeste ongelukken gebeuren in huis. Een douchestoel is een van de hulpmiddelen welke deze ongelukken kan helpen voorkomen.  Bij een douchestoel kopen moet u met een paar dingen rekening houden.

Welk model douchestoel kopen

Voorop staat de ruimte in de douchecabine of badkuip. Wanneer deze beperkt is, is een keuze voor een driehoekig krukje welke goed in de hoek past of een douchezitting welke opklapt tegen de muur verstandig. Heeft u meer ruimte kunt u een keuze maken voor een douchestoel met rug en armleuningen of een zeer luxe en comfortabel  model zoals de Etac Swift douchestoel. De etac Swift douchestoel is ook zeer eenvoudig te switchen tussen douchekruk en douchestoel met of zonder armleuningen.

Etac Swift douchestoel

In hoogte verstelbare douchestoel

Ook de hoogte instelling van het zitvlak is belangrijk bij een douchestoel kopen. Vrijwel alle modellen douchestoelen zijn in hoogte verstelbaar maar er zit wel een verschil tussen maximale laagte en hoogte. Bij al onze modellen staat deze minimale en maximale hoogte duidelijk op de website weergegeven. Is een gebruiker van gemiddelde lengte dan komt u met alle douchestoelen goed uit, is een gebruiker zeer klein of juist lang, meet dan even de gewenste zithoogte en kijk of de douchstoelen op onze pagina hiervoor geschikt zijn.

in hoogte verstelbaar

Maximale gebruikersgewicht douchestoel

Let bij een douchestoel kopen ook op het maximale gebruikersgewicht. Zo zijn veel douchekrukjes of douchestoelen geschikt tot een maximale belasting van 100 kg maar wij hebben ook modellen die tot 130 kg of zelfs 159 kg zijn te belasten.

Douchekruk kopen

Wanneer een rugleuning niet persee nodig is kunt u voor een douchekruk kiezen. Deze zijn vaak voordeliger en compacter als een douchestoel met rugleuning. Ook zijn er douchestoelen waar de armleuningen en rugleuning eenvoudig te verwijderen zijn, zo switch u dus gemakkelijk tussen douchestoel en douchekruk.

driehoek douchekruk     douchezitje opklapbaar

Douchestoel en Toiletstoel in 1 op wielen

In ons assortiment treft u ook douchestoelen welke op wielen staan, deze zijn gecombineerd met een toiletstoel. Onder de zitting zit een toiletemmer maar met de comfortabele schuimen zitting erop ziet u deze niet en heeft er u ook geen last van.

U heeft de keuze tussen een model welke voorzien is van 4 kleine geremde wielen en een model met grote achterwielen welke de gebruiker zelf in beweging kan brengen.

Onze Aston verrijdbare douche/toiletstoelen zijn uitermate geschikt voor het gebruik in grotere natte ruimtes. Met zijn perfecte afwerking en hoge gebruikerscomfort een prachtige douchestoel welke ook veelvuldig in instellingen gebruikt wordt.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel