Sorteer op

Toiletbeugels

Op oudere leeftijd of bij mindervaliditeit is zelfstandigheid erg belangrijk, het is wel zo fijn als je met zelfvertrouwen naar het toilet kunt gaan. Wanneer je gebruik maakt van een toiletbeugel zul je minder stress of ongemak hebben om naar het toilet te gaan. Een toiletbeugel is een handige steun voor bij het toilet en helpt je bij het veilig zitten en opstaan. Als je een toiletbeugel gaat kopen kun je kiezen uit verschillende maten en ontwerpen. 

Opklapbare toiletbeugels zijn handige hulpmiddelen

Naar de wc gaan is voor sommige rolstoelgebruikers een uitdaging, zeker als de ruimte beperkt is. Opklapbare toiletbeugels zijn extra aangenaam, wanneer deze toiletbeugels omhoog geklapt worden nemen deze minder ruimte in en kunnen rolstoelgebruikers gemakkelijker draaien. Een opklapbare toiletbeugel is in veel gevallen een ideale oplossing voor een kleine toilet of badkamer. Voor andere personen in het huishouden die geen gebruik maken van de toiletbeugel is het ook fijn dat deze omhoog geklapt kan worden, zo zit de toiletbeugel niemand in de weg en blijft de toilet voor iedereen toegankelijk.

Robuuste witte toiletbeugel in verschillende maten

Wij bieden verschillende soorten witte toiletbeugels aan. Deze toiletbeugels zijn gemaakt van staal en hebben een witte coating. Deze toiletbeugels zorgen voor een extra goede steun doordat de buizen extra dik zijn. Ze zijn verkrijgbaar in een lengte van 56 cm en 76 cm, ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een toiletbeugel met een toiletrol houder. Deze 3 toiletbeugels zijn allemaal omhoog te klappen.

Elegante RVS toiletbeugel

De RVS toiletbeugels hebben een elegante en sterke uitstraling. De RVS toiletbeugel heeft een lengte van 85 cm en is hiermee de langste toiletbeugel uit ons assortiment. Ook deze toiletbeugel is eenvoudig opklapbaar.

Toiletbeugel met steunpoot

Wanneer je er niet zeker van bent of de wand/muur waar de toiletbeugel op komt stevig genoeg is dan kun je ervoor kiezen om een toiletbeugel met een steunpoot te kopen. Deze toiletbeugel heeft een witte coating en is 76 cm lang. Ook deze toiletbeugel kan omhoog geklapt worden, de steunpeut klapt dan ook automatisch omhoog. 

Hoe bevestig je een toiletbeugel?

Het hoeft niet moeilijk te zijn om een toiletbeugel aan de muur te bevestigen, maar het moet wel vakkundig en veilig worden gedaan. Welke pluggen en schroeven je nodig hebt kan per muur/wand verschillen, wanneer je dit niet zeker weet is het raadzaam om dit bij een vakman na te vragen. De meeste toiletbeugels worden om deze reden niet geleverd met schroeven en pluggen. Mocht de muur niet stevig genoeg zijn dan is het raadzaam om voor een toiletbeugel met steunpoot te kiezen.

Ook is het raadzaam om goed na te gaan hoe hoog je de toiletbeugel ophangt voordat deze word gemonteerd. De hoogte van de toiletbeugel is enorm belangrijk en geheel afhankelijk van de gebruiker. Wanneer deze te laag word opgehangen is het nog steeds lastig voor de persoon om op te staan. Het is aan te raden om rechtop te staan en dan met licht gebogen ellebogen uw handen op de toiletbeugel te plaatsen, dit is voor de meeste personen de ideale hoogte.

Veiligheid staat voorop 

Toiletbeugels en andere hulpmiddelen maken je leven veiliger en aangenamer. Je bent meer zelfverzekerd en blijft mobiel in je eigen woning. Je wilt je thuis ook echt thuis voelen, vrij van ongemakkelijke situaties, zoals een valpartij of het niet rustig naar het toilet kunnen gaan. Koop alleen veilige toiletbeugels en monteer deze op de juiste manier.

Waarom toiletbeugels ophangen?

Wandbeugels en toiletbeugels in de badkamer of wc zijn niet alleen voor senioren en mindervaliden. Kinderen en volwassenen zijn net zo geneigd om een keer uit te glijden in het bad of in de douche. Douchecabines en badkuipen zien er vrij veilig uit, maar uit onderzoek blijkt dat glijpartijen in de badkamer één van de meest voorkomende ongelukjes in huis zijn. Een 15-jarige tiener springt uit het bad zonder zich vast te houden aan een toiletbeigel, een 30-jarige moeder heeft haast en glijdt op een restje shampoo. Bent u een senior, een moeder, een vader of een tiener? Het is altijd verstandig, ongeacht leeftijd, om u aan een toiletbeugel of wandbeugel vast te houden.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel