Sorteer op

Schrijfhulpmiddelen

Schrijfhulpmiddelen zijn erg handig wanneer iemand een verminderde controle over de vingers of hand heeft en met een reguliere pen of potlood niet meer uit de voeten kan. Een schrijfhulpmiddel kan worden ingezet wanneer de fijne motoriek u in de steek laat maar ook bij bijvoorbeeld reuma, MS en Parkinson is een schrijfhulp een veelgebruikt schrijfhulpmiddel. Scholten Hulpmiddelen heeft meerdere schrijfhulpmiddelen in het assortiment die u kunnen helpen wanneer dit niet meer gaat.

Penverdikker / Potloodverdikker schrijfhulpmiddel

De penverdikker schrijfhulp wordt geleverd in een set van 3 stuks en passen om iedere pen of potlood van een normaal formaat. De schrijfhulp blijft goed om de pen of potlood zitten en schuift niet. Door het zachte materiaal en de ergonomische vorm ligt deze schrijfhulp perfect in de hand. Deze schrijfhulp is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen gebruikers.

Schrijfhulp volledige hand

De ''schrijfhulp volledige hand'' is een perfect uitgedacht schrijfhulpmiddel. Wanneer de vingers dusdanig slecht functioneren dat het vasthouden van een pen of potlood niet meer gaat kunt u met de ''schrijfhulp volledige hand'' nog steeds schrijven. In het oogje van de schrijfhulp kunt u een pen of potlood fixeren en met uw hand kan de gehele schrijfhulp gebruikt worden. Het schrijven gebeurd dus vanuit uw arm en niet vanuit de vingers. Deze schrijfhulp lijkt erg op de muis welke bij een computer gebruikt wordt. Wanneer getwijfeld wordt of de ''schrijfhulp volledige hand'' het goede hulpmiddel is kan er dan ook met een computermuis eens geoefend worden voordat er tot aanschaf wordt overgegaan. De schrijfhulp volledige hand kan door zowel  links- als rechtshandigen worden gebruikt.

De schrijfhulp volledige hand kan ook verzwaard worden wat in sommige situatie een goede aanvulling is. De schrijfhulp weegt van zichzelf 60 gram maar er kan een setje van 9 gewichtjes van ieder 20 gram worden bij aangeschaft waarmee de schrijfhulp verzwaard kan worden. Met de gewichtjes en het eigen gewicht van de schrijfhulp kan een totaal gewicht van 240 gram worden gerealiseerd.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel