Sorteer op

Elleboogkrukken kopen: waar kijkt u naar?

In ons assortiment vindt u diverse elleboogkrukken met verschillende handgrepen. Wij leveren modellen die u zowel links als rechts kunt gebruiken, deze elleboogkrukken hebben een standaard rechte handgreep. Wij hebben daarbij ook modellen elleboogkrukken welke enkel links of rechts gebruikt kunnen worden, deze hebben een anatomisch gevormd handvat. U vindt bij ons tevens modellen met open manchet of gesloten manchet. Tevens hebben wij een aantal van onze elleboogkrukken leverbaar in verschillende lengtes.

Elleboogkrukken met gesloten manchet

Deze elleboogkrukken worden het meest verkocht gezien deze vaak een steviger en veiliger gevoel geven tijdens het lopen doordat er enige steun is in het manchet. Wanneer u stil staat en iets zou willen pakken blijft de elleboogkruk aan uw arm hangen. Deze elleboogkrukken kunt u bij ons kopen met of zonder anatomische handvatten. Krukken met anatomische handvatten zijn voorgevormd en bieden een extra ondersteuning in uw hand wat schokken in de pols opvangt. Deze elleboogkrukken voelen over het algemeen prettiger aan, maar links en rechts zijn niet te verwisselen van elkaar. Wij hebben deze elleboogkrukken in verschilllende lengtematen.

Elleboogkrukken met half open manchet

Bij krukken met een half open manchet is het voordeel dat de elleboogkrukken niet aan de arm blijven hangen in het geval u zou komen te vallen. De manchet is in dit geval niet verstelbaar. Deze elleboogkrukken hebben wij leverbaar in verschillende kleuren. 

Welke lengtemaat elleboogkrukken heb ik nodig?

Meet u hiervoor even de hoogte vanaf de grond tot aan uw polsen wanneer uw armen recht naast uw lichaam hangen. De hoogte van uw polsen is de juiste hoogte voor de handvatten van de elleboogkrukken.

Hoe stel je elleboogkrukken af?

Elleboogkrukken zijn vrij gemakkelijk af te stellen. Het is belangrijk dat de hoogte van de handvatten correct is afgesteld om in een ergonomische houding te kunnen lopen. Het afstellen van elleboogkrukken:

  1. Ga in een houding met een rechte rug en gestrekte knieën staan en zet uw voeten licht uit elkaar
  2. Zorg dat uw armen ontspannen langs uw lichaam hangen
  3. Hef uw handen wat en zorg dat uw ellebogen heel licht gebogen zijn
  4. De hoogte van het midden van uw handpalm is dan de hoogte van de handvatten
  5. Het manchet of wel armsteun moet een net onder de elleboog vallen

Het is belangrijk dat de schouders niet omhoog geduwd worden tijdens het lopen. Mocht dit wel het geval zijn, dan staan de handvatten van de elleboogkrukken te hoog afgesteld en dient u dit aan te passen voor een correcte houding. Schakel bij twijfel altijd een specialist in.  

Verstelbare krukken

Wij hebben enkel verstelbare krukken in ons assortiment, alle krukken van deze pagina zijn dus in hoogte verstelbaar. De handvatten van de verstelbare krukken kunnen in de gewenste hoogte worden geplaatst zodat u een goede houding heeft tijdens het lopen. Sommige verstelbare krukken zijn er in verschillende maten, let hier op tijdens het bestellen. In het kopje hierboven word uitgelegd op welke hoogte de handvatten van de verstelbare krukken moeten komen, zo kunt u de juiste maat bepalen.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel