Sorteer op

Opvouwbare rolstoel kopen?

Een opvouwbare rolstoel is erg praktisch als u de rolstoel even compact in een hoek wilt zetten of als u de rolstoel wilt vervoeren. Alle rolstoelen uit ons assortiment zijn opvouwbaar met uitzondering van de rolstoelen met toilet (ook wel mobiele toiletstoel genoemd).

Verschillende opvouwbare rolstoelen

De opvouwbare rolstoelen zijn er in verschillende uitvoeringen. Van een basis rolstoel van staal tot een lichtgewicht luxe rolstoel van aluminium. Ook heeft u de keuze tussen grote achterwielen of kleine achterwielen. Hier onder word er meer uitleg gegeven over welke opvouwbare rolstoel het beste bij u past.

Opvouwbare rolstoel met grote achterwielen

Een opvouwbare rolstoel met grote achterwielen word ook wel een handbewogen rolstoel of een zelfbeweger genoemd. Aan de achterwielen zitten grote hoepels die ervoor zorgen dat u zichzelf kunt voortbewegen. Wilt u dus zelf kunnen rijden in de rolstoel zonder dat iemand hoeft te duwen dan zal een opvouwbare rolstoel met grote achterwielen het meest geschikt voor u zijn. Bekijk hier onze opvouwbare rolstoelen met grote achterwielen.

Opvouwbare rolstoel met kleine achterwielen

Een opvouwbare rolstoel met kleine achterwielen word ook wel een transport rolstoel of duwrolstoel genoemd. Doordat de achterwielen klein zijn kunt u zichzelf niet voortbewegen met een transport rolstoel. Een opvouwbare transport rolstoel kan vaak net wat compacter opgevouwen worden dan een manuele rolstoel met grote achterwielen. Bekijk hier onze opvouwbare rolstoelen met kleine achterwielen.

Stalen of aluminium opvouwbare rolstoel 

Een stalen opvouwbare rolstoel is goedkoper dan een aluminium rolstoel. Een stalen rolstoel is wel altijd wat zwaarder dan een aluminium model. Wanneer de rolstoel niet vaak een auto in en uit getild hoeft te worden hoeft dit niet perse veel uit te maken. Als u de rolstoel wel vaak moet optillen kunt u overwegen een lichtgewicht model te nemen, vooral als u wat moeite heeft om zwaar te tillen.

Lichtgewicht opvouwbare Rolstoel

Een lichtgewicht rolstoel kan erg gemakkelijk zijn wanneer u de rolstoel bijvoorbeeld in een auto wilt vervoeren. Op de volgende pagina kunt u al onze lichtgewicht rolstoelen vinden: Lichtgewicht opvouwbare Rolstoelen

Opvouwbare rolstoel & rollator in 1

Een opvouwbare rolstoel & rollator in 1 zit ook in ons assortiment. Een erg handig product wanneer u graag een stukje zelf loopt, maar dit niet altijd kan volhouden. U kunt dan switchen van rollator naar rolstoel. Wanneer de rugleuning word omgedraaid en de voetsteunen worden weggeklapt switcht u gemakkelijk tussen opvouwbare rolstoel en opvouwbare rollator. Bekijk hier onze opvouwbare rolstoel & opvouwbare rollator in 1.

Keuze maken voor de juiste opvouwbare rolstoel

Soms kan een keuze maken tussen de verschillende opvouwbare rolstoelen lastig zijn. Scholten Hulpmiddelen helpt u graag met het kiezen van de juiste Rolstoel, klik voor meer informatie hierover op: Welke Rolstoel kopen? Ook kunt u hiervoor contact met ons opnemen: Contact

Hoe vouwt u de rolstoel in- en uit elkaar?

Als de rolstoel in elkaar gevouwen zit kunt u deze eenvoudig uit elkaar vouwen door de zitting omlaag te duwen of door de wielen uit elkaar te trekken. Als u de rolstoel weer wlt opvouwen trekt u de zitting omhoog ( 1 hand aan de voorkant van de zitting en 1 hand aan de achterkant van de zitting).

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel