Sorteer op

Looprek kopen

Een looprek is een handig hulpmiddel wat een goede houvast geeft tijdens het lopen of opstaan. Het looprek is de voorloper van de rollator en is feitelijk een aluminium rekje welke met 2 handen vastgehouden wordt en bij iedere stap door de gebruiker voor zich op de grond gezet word. Bij iedere stap dient het looprek opgetild te worden en weer naar voren geplaatst te worden. Dit kan erg intensief zijn voor de gebruiker dus is het looprek meer geschikt om korte afstanden te overbruggen dan voor langere. Een looprek is ideaal wanneer een rollator bijvoorbeeld te snel voor personen rolt en er hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan. Ook is een looprek veel voordeliger dan bijvoorbeeld een rollator.

Looprek binnen of buiten gebruiken

Een looprek is enkel geschikt om binnenshuis te gebruiken. Gebruik uw looprek dan ook beter niet buiten, dan kunt u beter voor een rollator kiezen.

Looprek met sta op functie

Sommige looprekken zijn voorzien van een sta op functie. Deze sta op functie is een extra buiging in het frame van het looprek waar u zich vanuit zittende positie aan omhoog kunt drukken. Een looprek met sta op functie is wel iets dieper dan een regulier looprek, dit komt door de extra bocht tbv de sta op functie aan het looprek.

Looprek met wieltjes

Een looprek met wieltjes hoor ik u denken, dat is toch gewoon een rollator? Inderdaad is het zo dat wanneer een looprek voorzien is van 4 wielen het feitelijk een rollator is geworden echter is een rollator veel uitgebreider dan een looprek. Zo kun je op een looprek niet zitten en heeft een looprek ook geen remmen. Wanneer een looprek van wielen is voorzien gaat het altijd om de voorste 2 wielen. De gebruiker hoeft dan enkel het looprek aan de achterzijde op te tillen en kan het looprek dan gemakkelijker korte afstanden verplaatsen. Wanneer u veel leunt op het looprek is een looprek met wieltjes niet geschikt voor u, dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Looprek op de juiste hoogte zetten

Wanneer iemand een looprek gebruikt is het wel belangrijk het looprek op de juiste hoogte in te stellen. Houdt de volgende regel aan bij het instellen van uw looprek:  “Wanneer iemand rechtop staat en de armen langs het lichaam laat hangen dienen de handvatten van het looprek ter hoogte van de polsen (horlogehoogte) te zitten.” Als u deze regel in acht neemt bij het instellen van uw looprek weet u zeker dat het looprek op de juiste hoogte staat.

Inklapbaar looprek

Vrijwel alle looprekken zijn gemakkelijk en snel inklapbaar. Dit is niet alleen handig bij het vervoer van het looprek maar zorgt ook dat u uw looprek gemakkelijk kunt opbergen wanneer deze bijvoorbeeld even niet meer nodig is.

Looprek vergoed door de zorgverzekering?

Eenvoudige loophulpmiddelen zoals een looprek maar ook rollator worden niet vergoed door uw zorgverzekering. Gelukkig hoeft een looprek niet duur te zijn en schaft u bij Scholten hulpmiddelen al een looprek aan vanaf €29,95.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel