Sorteer op

Bedtafel kopen

Wat is een bedtafel

Een bedtafel is een tafel voor op bed. Bij ons vind u verschillende bedtafels voor voordelige prijzen. Grote meubelketens verkopen simpele bedtafels, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor ontbijt op bed. Deze zijn echter minder geschikt voor mensen met een chronische zorgvraag. Wanneer je om gezondheidsredenen veel op bed moet blijven liggen, heb je een bedtafel nodig die meer comfort geeft, maar die tegelijkertijd ook makkelijk te verplaatsen is wanneer hulpverleners en verzorgers je komen helpen.

Een bedtafel is zo ontworpen dat deze min of meer om je heen is gebouwd. Moet je bij een normale tafel een houding aannemen om je aan de tafel aan te passen, een bedtafel kan perfect worden aangepast aan de houding die voor jou het comfortabelst is.

Bij Scholten Hulpmiddelen kun je beide soorten bedtafel kopen, tegen een prijs die lager is dan bij andere aanbieders.

Soorten bedtafels

Wanneer je een bedtafel wilt kopen is het belangrijk om van te voren goed na te denken wat je precies nodig hebt. Eén van de keuzes die je vooraf kunt nemen is of je een bedtafel met zijblad wilt kopen, of liever eentje zonder zijblad.

Omdat de kosten van een bedtafel mét zijblad slechts een paar euro hoger liggen dan eentje zonder extra oppervlak hoef je bij deze keuze alleen rekening te houden met praktische factoren. Een bedtafel met zijblad biedt je meer gebruiksgemak omdat beide tafelbladen onafhankelijk van elkaar kunt instellen. Zo kun je het hoofdtafelblad kantelen om hier een boek op te leggen, terwijl het zijblad horizontaal blijft zodat je er een drankje op kwijt kunt. Je moet er echter wel de ruimte voor hebben, want een bedtafel die uit twee tafelbladen bestaat neemt meer ruimte in. Deze is dus minder geschikt in krappe ruimtes.

Andere gebruiksmogelijkheden voor bedtafels

Bedtafels worden vooral gebruikt voor mensen die aan bed gekluisterd zijn. Maar je kunt een bedtafel ook prima op andere manieren gebruiken. Als je wat meer mobiel bent, is het bijvoorbeeld heel fijn dat je de bedtafel ook kunt gebruiken naast je stoel of bankstel. Er zijn zelfs mensen die een bedtafel gebruiken om lekker in hun comfortabele stoel op de laptop te werken. Zo helpt een bedtafel je om via Facebook in contact te blijven met je (klein-)kinderen. Er zijn zelfs mensen die vanwege een blessure een tijdje thuis moeten blijven en dankzij een bedtafel kunnen thuiswerken. Het kopen van een bedtafel is dus bij meerdere toepassingen een goede keuze.

Waar moet je opletten wanneer je een bedtafel gaat kopen

Zoals bij elke nieuwe aankoop zijn er drie hoofd-factoren om op te letten bij het kopen van een bedtafel: prijs, gemak en uiterlijk.

De prijs van een bedtafel

De prijs is bij het aankopen van iets nieuws vaak een beperkende factor. Of het nu gaat om een laptop, een smart-tv of een koelkast, het is heel gebruikelijk dat je een keuze moet maken tussen functionaliteit en budget. Vaak moet je dan genoegen nemen met de optie die nét wat minder goed aansluit, simpelweg omdat de variant die je voorkeur heeft niet binnen je budget past. Met bedtafels is dit gelukkig een stuk minder aan de orde. Het verschil tussen een bedtafel mét of zonder extra tafelblad is maar een paar euro. Dáár hoef je dus niet op te letten.

Gemak

Als je, om wat voor reden dan ook, aan bed gekluisterd bent, is dit met voorsprong de belangrijkste factor om rekening mee te houden wanneer je een bedtafel gaat kopen. Iets wat je eigenlijk de hele tijd gebruikt moet gewoon “passen”. Maar kijk niet alleen naar je eigen gemak, let ook op het gemak voor zorgverleners. Een bedtafeltje wat helemaal om je heen is gebouwd is misschien fijn in het gebruik, maar als de zorgverlener vervolgens zijn of haar werk niet kan doen, dan levert dat toch weer een hoop ongemak op.

Gelukkig hebben al onze bedtafeltjes wielen, waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn. Maar hou er wel rekening mee dat er voldoende ruimte om het bed moet zijn om de bedtafel ook echt te kunnen verplaatsen.

Ons advies: als je de ruimte hebt, koop dan een bedtafel met zijblad. Als je twijfelt, overleg dan eens met de thuiszorgmedewerker. Die kan, op basis van ervaring, een goede inschatting maken of de ruimte rondom je bed ruim genoeg is voor een bedtafel met zijblad.

Uiterlijk

In de zorg is het jarenlang gebruikelijk geweest om slechts één variant van een hulpmiddel aan te bieden. Toen de zorg zich vooral afspeelde in verzorgingshuizen en dergelijke was het voor die instellingen heel praktisch om slechts één variant in te kopen. Maar langzaam begon het inzicht op te komen dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze zich ergens thuis voelen. En gelukkigere mensen voelen zich gezonder en beter. Inmiddels is de zorgsector erop gericht om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, in hun vertrouwde omgeving.

Maar wanneer je thuis omringd wordt door allerlei klinisch-witte hulpmiddelen, terwijl je altijd veel hout in je interieur hebt, voelt dat toch een beetje raar. Je voelt je toch wat minder thuis wanneer de benodigde hulpmiddelen niet passen bij wat je mooi vindt.

Daarom zijn er ook bedtafels met een mooie beuken- of walnoot-look die goed passen in een klassiek interieur. Maar wanneer je van een modern wit interieur houdt, kun je natuurlijk nog altijd een witte bedtafel kopen.

Opvouwbaar bedtafels

Bedtafels nemen redelijk veel ruimte in. Daarom is het goed te weten dat veel van onze modellen bedtafels opvouwbaar zijn. Opgevouwen nemen de bedtafels slechts 15 centimeter ruimte in. Wanneer je ze niet gebruikt, kun je ze dus heel eenvoudig opbergen. Als dit niet nodig is dan is een niet-opvouwbare bedtafel ook een prima keuze.

Andere aandachtspunten

Zitten er wieltjes onder de bedtafel?

Koop altijd een bedtafel met wieltjes. Hoewel er hier en daar aanbieders zijn die een bedtafel zonder wieltjes aanbieden, raden we deze met klem af. Niks zo onhandig als een bedtafel die niet makkelijk te verplaatsen is. Zorg ook voor een egale ondergrond, zodat het bedtafeltje makkelijk rijdt.

Is de bedtafel voorzien van een parkeerrem?

Controleer of de bedtafel die je wilt kopen een parkeerrem op de wieltjes heeft. Niets zo vervelend als een bedtafeltje dat langzaam wegrolt, terwijl je bijvoorbeeld net een warme soep probeert te eten.

Bij Scholten Hulpmiddelen zijn alle verkrijgbare bedtafels voorzien van (minimaal) twee wielen met parkeerrem.

Welke bedtafel kopen?

Zoek je een bedtafeltje die over je schoot geplaatst kan worden? Dan hebben wij de volgende modellen:

Hoeft de bedtafel niet opvouwbaar te zijn en is een extra zijblad niet nodig? Dan is de standaard verstelbare bedtafel op wielen een prima keuze, deze is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Bekijk deze bedtafel hier: Standaard verstelbare bedtafel op wielen

Wilt u een bedtafel die opvouwbaar is zodat deze compact opgeborgen kan worden? We hebben de opvouwbare bedtafels in de volgende kleuren: Beuken, walnoot, grijs en wit. Bekijk ze hier: Opvouwbare bedtafel in 4 kleuren

Ook kunt u deze opvouwbare bedtafels met een extra zijblad op deze pagina vinden.

Voordelig bedtafel kopen

Ben je op zoek naar een voordelig geprijsde bedtafel die perfect aansluit op jouw behoefte? Kijk dan op Scholten Hulpmiddelen. Ons assortiment omvat de meest-voorkomende formaten bedtafel tegen de voordeligste prijs. Behalve de standaard witte variant hebben we ook een aantal decoratieve bedtafels, bijvoorbeeld in beuken of walnoot.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel