Sorteer op

Bedklossen kopen

 

Wat zijn bedklossen

Bedklossen zijn hulpmiddelen om je bed te verhogen. Bedklossen staan ook wel bekend als bedverhogers. Het verhogen van je bed is in een aantal gevallen verplicht. Maar er zijn ook situaties waarbij bedklossen weliswaar niet verplicht zijn, maar jou het leven wel een stuk prettiger maken.

Bedklossen bij zwangerschap

De meeste bekendheid genieten bedklossen doordat ze gebruikt worden bij zwangerschap. De meeste mensen kopen bedklossen om het bed tijdens het laatste trimester (vanaf de 37e week) van de zwangerschap op te hogen. Voor de aanstaande moeder is het veel makkelijker om op te staan uit een bed dat met bedklossen is verhoogd.

Bedklossen zorgen er ook voor dat de kraamverzorgende of de verloskundige haar (of zijn) werk veel beter kan doen. Doordat je bed hoger is, hoeven ze minder te bukken, waardoor ze je beter en comfortabeler kunnen helpen.

Bedklossen bij fysieke klachten en blessures

Wanneer je last hebt van fysieke klachten kan dat lage bed waar je ooit voor gekozen hebt omdat het zo mooi is ineens een stuk minder fijn zijn. Rug- of knieklachten kunnen ervoor zorgen dat opstaan een uitdaging wordt. Ook een blessure kan ervoor zorgen dat opstaan topsport wordt. Een hoger bed is dan de oplossing, omdat makkelijker en soepeler opstaat uit een bed die is verhoogd met bedklossen.

Het kopen van een bed is echter erg duur. Daarom kiest men er meestal voor om bedklossen te kopen. Hiermee kun je het bed verhogen tot de ideale hoogte.

Bedklossen bij lichamelijke beperkingen

Ouderdom komt met gebreken. Wanneer je thuiszorg ontvangt moet je rekening houden met de Arbo-wet. Deze stelt dat het bed waaraan de verzorgende werkt niet lager mag zijn dan 80 centimeter. Wanneer je een bed hebt dat lager is, dan zul je bedklossen moeten kopen.

In sommige gevallen kunnen bedklossen er zelfs voor zorgen dat je minder thuiszorg nodig hebt. Wanneer je moeite hebt met opstaan zal in de meeste gevallen eerst gekeken worden of bedklossen je helpen je zelfstandigheid te behouden.

Door bedklossen te kopen kun je voorkomen dat je elke ochtend afhankelijk bent van iemand anders die je uit bed helpt. Daardoor kun je langer je eigen leven blijven leiden.

Waar kun je bedklossen nog meer voor gebruiken?

Wist je trouwens dat je bedklossen ook kunt gebruiken om je stoel mee te verhogen? Daardoor kun je langer blijven genieten van die lievelingsstoel. Bedklossen worden ook gebruikt om bankstellen en dressoirs mee te verhogen.

Waar moet je op letten bij het kopen van bedklossen?

Wanneer je bedklossen gaat kopen zijn er een aantal dingen om op te letten. Het belangrijkste aandachtspunt is de maat van je bedverhoger. Let hierbij op zowel de hoogte, als de oppervlakte van de bedklossen.

Welke hoogte bedklossen moet ik kopen?

Bedverhogers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Sommige bedverhogers zijn ook in hoogte verstelbaar. Maar wat is nu precies de hoogte bedklos die jij nodig hebt?

Welke hoogte je nodig hebt, is afhankelijk van de hoogte van je bed. De bovenkant van het matras moet zich op minimaal 80 centimeter van de vloer bevinden. Als je een lager bed hebt, zijn dus hogere bedklossen nodig.

Wanneer je bed (inclusief matras) 75 centimeter hoog is, kun je dus  volstaan met een bedklos van slechts 7 centimeter. Maar heb je een bed van 60 centimeter, dan zal je bedklossen van (minstens)  20 centimeter moeten kopen.

Hou er rekening mee dat bij een zwangerschap de hoogte minimaal 80 centimeter moet zijn. Een gecombineerde hoogte van 79 centimeter komt weliswaar in de buurt, maar voldoet niet aan de (wettelijke) eisen.  In veel gevallen zijn hogere bedklossen een paar euro per stuk hoger. Maar dat prijsverschil is slechts een kleine investering in ruil voor het gebruiksgemak dat je ervoor terugkrijgt. Die bedklossen met een paar centimeter meer kunnen bij het opstaan een enorm verschil maken. Dus ook voor je persoonlijke comfort zijn bedklossen met dat maatje-meer die paar euro extra meer dan waard.

Welk oppervlakte bedklossen moet ik kopen

Hoewel de meeste bedklossen groot genoeg zijn voor het gros van de bedden, zijn er bedden met extra grote poten. Andere bedden hebben geen poten, maar leunen op een hoofd- en voetbord dat over de hele breedte van het bed loopt. Voor de stabiliteit is het belangrijk dat de bedklossen de hele poot van het bed ondersteunen. Voor hoofd- en voetborden hebben bedklossen aan de bovenzijde een inkeping. Deze moet breed genoeg zijn om het gehele bord in te passen.

Zorg dus bij het kopen van bedklossen dat je weet wat de oppervlakte van je beddenpoten is en let er bij de aankoop op dat de bedklossen groot genoeg zijn.

Passen de bedklossen tussen de poten?

Steeds meer mensen hebben een boxspring. Doordat deze bedden dicht bij elkaar staan, staan ook de beddenpoten vlak bij elkaar. Bedklossen zijn breder dan de poten van je bed. Wanneer je de bedden tegen elkaar wilt laten staan, is een tussenruimte nodig die overeenkomt met de breedte aan de basis (onderzijde) van de bedklos. Het kan dus voorkomen dat je boxspring bed iets uit elkaar moet staan wanneer deze word verhoogd met bedklossen.

Hoeveel bedklossen moet je kopen?

Voor een bed dat op poten staat is het aantal benodigde bedklossen gelijk aan het aantal poten. Let op: sommige bedden hebben ook in het midden een aantal poten om een deel van het gewicht te dragen. Ook hier moeten bedklossen onder worden gezet.

Heb je een bed met een hoofd- of voetbord, dan zijn per zijde drie bedverhogers nodig. Door niet alleen op de hoeken een bedklos te plaatsen, maar ook halverwege zorg je voor een betere verdeling van het gewicht en voor een stabieler bed.

Andere aandachtspunten voor de bedklossen

Er zijn bedklossen verkrijgbaar in allerlei varianten. Materiaal, vorm en uitstraling kunnen verschillen. Waar je voor kiest, is afhankelijk van je smaak en budget. Kunststof bedklossen zijn het goedkoopst en voldoen aan alle functionele eisen.

Omdat het oog ook wat wil, zijn er ook bedklossen verkrijgbaar met een bijzonder design. Bijvoorbeeld bedklossen van bamboe voor een rustige en natuurlijke uitstraling. Dankzij de verschillende designs kun je bedklossen kopen die niet alleen functioneel zijn, maar ook perfect passen bij je bed en het interieur van je slaapkamer.

Bedklossen kopen?

Bedklossen kun je tegen een lage prijs kopen in onze webshop. De meeste bedklossen worden de volgende dag geleverd als deze voor 16:00 worden besteld.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel