Sorteer op

Loopkrukken kopen; Wat zijn de mogelijkheden?

Voor iemand die het niet gewend is om met loopkrukken door het leven te gaan, lijken alle loopkrukken wellicht hetzelfde. Echter is er een grote variatie aan verschillende types en soorten loopkrukken waar je uit kan kiezen. Een voorbeeld zijn de loopkrukken met de verschillende handgrepen. Deze zijn allemaal bij ons verkrijgbaar. Zo is er de optie om voor loopkrukken te gaan die een standaard rechte handgreep hebben. Deze maken geen onderscheid in kant en kan dus zowel voor de linkerarm als ook voor de rechterarm gebruikt worden. De tegenovergestelde versie van deze loopkrukken zijn dan het type die wel gebruik maken van een vaste arm. Deze zijn zo ontworpen dat één kant voor de linkerarm bedoeld is en de andere kant voor de rechterarm. Verder wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen loopkrukken met een open manchet en loopkrukken met een gesloten manchet. Als laatste zijn de loopkrukken verkrijgbaar in verschillende maten, zodat er voor elk lichaamstype een optie aanwezig is.

Loopkrukken met gesloten manchet

Zoals eerder al kort aangegeven zijn er dus loopkrukken met een open manchet en loopkrukken met een gesloten manchet. Bij loopkrukken met een gesloten manchet zit de manchet steviger om de arm heen. Hierdoor blijven de loopkrukken te allen tijden om de arm zitten, ook als de handvatten van de loopkrukken losgelaten worden. Hierdoor ervaren gebruikers van dit type een veiliger en stabieler gevoel, omdat de loopkrukken altijd binnen handbereik blijven. In combinatie met loopkrukken met gesloten manchet zorgen de loopkrukken met anatomische handvatten voor optimaal gebruiksgemak. Daarbij is één loopkruk dus specifiek voor de linkerhand bedoeld en één loopkruk specifiek voor de rechterhand. Door op anatomische wijze de handgreep aan te passen aan de juiste hand, ervaart de gebruiker minder last van de polsen tijdens gebruik. Over het algemeen worden dit type handvatten dan ook als prettiger ervaren. Loopkrukken met gesloten manchet en anatomische handvatten zijn ook beschikbaar in verschillende lengtes.

Loopkrukken met open manchet

Naast de loopkrukken met gesloten manchet zijn er dus ook loopkrukken met open manchet. Het voordeel van een open manchet is dan weer dat er wat meer bewegingsvrijheid is. De armen zitten niet vast aan de loopkrukken zelf. Bijvoorbeeld bij een val kunt u zich dan gemakkelijker opvangen zonder dat de loopkrukken in de weg zitten. Loopkrukken met open manchet zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Uw juiste lengtemaat loopkruk

De hoogte van de polsen naar de grond is de ideale hoogte voor de handvatten van de loopkrukken. Hierbij moeten uw armen in rustpositie langs uw lichaam hangen. Door deze afstand op te meten, weet u welke lengtemaat loopkrukken het beste geschikt zijn.

Het afstellen van de loopkrukken

Het afstellen van de loopkrukken op de juiste manier is belangrijk voor een optimale houding van het lichaam in zijn geheel. Let er hierbij ook op dat de schouders niet omhoog worden gedrukt tijdens het lopen. Een juiste afstelling van de loopkrukken werkt als volgt:

  1. Recht de rug en strek de knieën in staande positie en plaats uw voeten met een beetje ruimte ertussen naast elkaar.
  2. Hang uw armen in rustpositie langs uw lichaam.
  3. Buig de ellebogen vervolgens licht, waardoor de handen iets hoger komen te hangen.
  4. De handvatten van de loopkrukken moeten op dezelfde hoogte komen als het midden van uw handpalm in deze houding.
  5. De juiste hoogte van de manchet is dan net iets onder de elleboog.

[WEBWINKELKEURWIDGET]

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2024 Scholten Hulpmiddelen B.V. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel