Bedtafel kopen? Wat zijn de mogelijkheden?

Vorige Artikel 6 van 10 Volgende

Bedtafel kopen? Wat zijn de mogelijkheden?

Een bedtafel is een handig hulpmiddel. Wanneer iemand aan bed gekluisterd is of lange periodes achtereen in bed ligt is een bedtafel een mooie uitkomst. Zo kunt u met een bedtafel bijvoorbeeld makkelijk in bed eten of een boek lezen maar ook kan een bedtafel als laptoptafel gebruikt worden.

Hoe werkt een bedtafel?

Een bedtafel is een uitstekend tafel welke vast of op wielen onder of langs het bed geplaatst wordt. Een bedtafel is vrijwel altijd in hoogte verstelbaar en het blad van een bedtafel kan in een schuine positie geplaatst worden om bijvoorbeeld een boek op te plaatsen. Soms is een bedtafel voorzien van een zijtafel, welke dan weer recht kan blijven staan wanneer de rest van de tafel in schuine positie wordt geplaats. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld uw drinken en telefoon in rechte positie houden terwijl het grote blad schuin geplaatst kan worden voor het plaatsen van een boek.

Bedtafel op wielen

Veel bedtafels zijn voorzien van 4 wielen. Dit maakt het gemakkelijker de bedtafel binnen een ruimte te verplaatsen of de bedtafel beter te positioneren door de gebruiker wanneer deze in bed ligt. Het is wel belangrijk dat de bedtafel minimaal voorzien is van 2 geremde wielen. Hierdoor kan de bedtafel vastgezet worden en niet gaan rijden wanneer iemand deze gebruikt of er bijvoorbeeld tegen aan gestaan wordt.

Bedtafel met zijtafel

Een bedtafel kan uitgevoerd zijn met een zijtafel. Hierdoor heeft u extra ruimte en de mogelijkheid het grote blad van de bedtafel in schuine positie te plaatsen terwijl u de zijtafel recht houdt. Wel is een bedtafel met zijtafel vaak groter dan een bedtafel die dit niet heeft. Tevens is een bedtafel met zijtafel iets prijziger dan een model die dit niet heeft.

Opvouwbare bedtafel

Sommige modellen bedtafels zijn opvouwbaar. Hierdoor neemt de bedtafel minder ruimte in wanneer deze niet in gebruik is. Een opvouwbare bedtafel is voornamelijk een uitkomst wanneer er weinig ruimte in de kamer van de gebruiker is.

Bedtafeltje

Er zijn ook kleine bedtafeltjes welke op het bed van de gebruiker worden geplaatst, deze hangt dus niet over het bed als een reguliere bedtafel. Een bedtafeltje is handig voor bijvoorbeeld een ontbijt op bed.

WEBWINKELKEURWIDGET

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2021 Scholten Hulpmiddelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel