Toiletbeugel, welke moet ik nou hebben?

Vorige Artikel 9 van 10 Volgende

Toiletbeugel, welke moet ik nou hebben?

Wanneer men ouder wordt kan het zijn dat er aan lichamelijke stabiliteit wordt ingeleverd en kunnen er ook op het toilet gevaarlijke situaties ontstaan. Een toiletbeugel is dan een hulpmiddel wat aan te raden is.  Maar welke toiletbeugel is nou het beste geschikt in welke situatie? Door hieronder het verschil in toiletbeugels uit te leggen kunt u misschien makkelijker een keuze maken welke toiletbeugel in uw geval de beste is.

Wandbeugel toilet

Bij een gewone wandbeugel op het toilet moet u denken aan een normale beugel vanaf 30 cm welke aan 2 zijden aan de muur wordt vastgezet. Deze wandbeugels zijn leverbaar met of zonder grip. Ook kunt u een keuze maken tussen het materiaal van de wandbeugel. Zo heeft u de keuze uit wandbeugel toilet kunststof en wandbeugel toilet chroom. Het voordeel van een toilet wandbeugel is dat deze aan de muur zit en dus weinig plaats inneemt. Het nadeel aan een wandbeugel toilet is dat de gebruiker alsnog naar de greep moet rijken en zich helemaal moet optrekken.

 

Toiletbeugel opklapbaar

 

Een toiletbeugel opklapbaar zit vrijwel altijd naast het toilet op de muur en kan langs de toilet worden neergeklapt aan 1 zijde of wanneer gewenst aan beide zijde. Een toiletbeugel opklapbaar is zo’n 75-80 cm lang en geeft zeer veel steun doordat u er vanuit zittende positie op kunt leunen en afzetten. Het voordeel van een toiletbeugel opklapbaar is dat deze veel steun geeft. Het nadeel is dat de toiletbeugel aardig fors is, ook al kan deze tegen de muur worden aan geklapt is het een redelijk omvangrijk product.

 

Toiletbeugel opklapbaar met steunpoot

Een toiletbeugel opklapbaar met steunpoot is een goede keuze wanneer een “normale” toiletbeugel opklapbaar te weinig draagkracht heeft doordat deze in een zwakke muur is geplaatst. Ook geeft de steunpoot van de toiletbeugel meer steun wanneer iemand met zijn volle gewicht op de toiletbeugel hangt.

 

 

 


Volg ons op onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes en aanbiedingen.

   

WEBWINKELKEURWIDGET

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2021 Scholten Hulpmiddelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel