Bedpapegaai, een handig hulpmiddel..

Vorige Artikel 3 van 10 Volgende

Bedpapegaai

Een bedpapegaai is een handig hulpmiddel wanneer personen zich in bed lastig kunnen oprichten of geheel overeind kunnen komen. Een bedpapegaai is een hulpmiddel wat naast een bed staat en de greep hangt boven het bed waar de gebruiker zich aan omhoog kan trekken.

Bedpapegaai aan bed

Een bedpapegaai zit soms aan het bed vast, de bedpapegaai zit dan aan de rechter of linkerzijde aan de achterzijde in het frame geschoven. Heeft u een zorgbed of ziekenhuisbed en wilt u hierbij een bedpapegaai gebruiken, let er dan op dat u de juiste hebt en de bedpapegaai zeker past. Er zit namelijk veel verschil tussen de bevestiging van deze bedpapegaaien. Wilt u zeker zijn dat u een goede bedpapegaai heeft, kies dan voor een bedpapegaai op voet.

Bedpapegaai op voet

Een bedpapegaai op een voet is een zeer praktische keuze doordat de bedpapegaai in iedere gewenste positie naast of achter het bed geplaatst kan worden. Daarnaast kan de bedpapegaai eenvoudig weer opgeborgen worden wanneer deze niet meer nodig is.

Een bedpapegaai op voet hebben wij ook in ons assortiment, klik hier om naar de productpagina te gaan of klik op het plaatje hieronder.

Bedpapegaai aan de muur

Een bedpapegaai kan ook aan de muur worden bevestigd, hier zijn bepaalde modellen bedpapegaaien voor beschikbaar. Dit is niet de meest praktische oplossing gezien het feit dat er dan in de muur geboord dient te worden om de bedpapegaai te bevestigen. Daarnaast zult u uw bed altijd onder de bedpapegaai moeten plaatsen en kan deze niet verplaatst worden tenzij u de bedpapegaai natuurlijk weer op een andere locatie aan de muur laat bevestigen.

Waarom heet een bedpapegaai een bedpapegaai

Een vreemde naam bedpapegaai zal u denken. De naam bedpapegaai wat eigenlijk een synoniem voor bedgalg is komt van de vorm van de standaard waar echte papegaaien vroeger in de dierentuin op zaten. Deze soort van galg doet sterk denken aan de galg van de bedpapegaai welke boven het bed hangt en waar de gebruiker zich aan optrekt.

 

WEBWINKELKEURWIDGET

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2021 Scholten Hulpmiddelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel