Postoel kopen, waar moet u op letten?

Vorige Artikel 8 van 10 Volgende

Postoel kopen, waar moet u op letten?

Een postoel is een handig hulpmiddel. Wanneer mensen de gang naar het toilet niet meer kunnen maken kan er een postoel naast bijvoorbeeld het bed geplaatst worden. Ook voor gebruik op de camping of tijdens zwangerschap kan een postoel uitkomst bieden. Waar moet u nou op letten bij een postoel kopen?

Ruimte voor de postoel

Wat is de beschikbare ruimte waar de postoel komt te staan. Is deze ruimte beperkt dan kan een inklapbare postoel de beste keuze zijn. Het nadeel van een inklapbare postoel is dat deze niet in hoogte verstelbaar zijn.

Postoel op wielen

Bij een postoel kopen kunt u kiezen voor een model met wielen. Ga goed na of dit noodzakelijk is. Een postoel op wielen is over het algemeen namelijk wel wat prijziger dan een reguliere postoel. Ook is het natuurlijk zo dat wanneer een postoel op wielen staat een ongelukje sneller gebeurd is dan wanneer deze op vaste poten staat. Wanneer u kiest voor een postoel op wielen let er dan op dat minimaal 2 van de wielen een rem hebben zodat u hem goed op de remmen kunt zetten. Al onze postoelen op wielen zijn voorzien van minimaal 2 remmen.

Hoogte instelling postoel

De hoogte instelling van een postoel kan een belangrijk iets zijn. Zeker wanneer de gebruiker wat lastig kan opstaan vanuit de postoel is het belangrijk dat de zithoogte naar wens kan worden ingesteld. Ook kan deze zithoogte belangrijk zijn om goed te plassen of ontlasten. Praktisch alle vaste postoelen zijn in hoogte verstelbaar. Inklapbare postoelen hebben deze functie niet, kijk hierbij goed naar de zithoogte zodat u weet of dit gewenst is.

Uiterlijk postoel

Het uiterlijk van een postoel kan van belang zijn. Staat de postoel op een badkamer of bij iemand op de slaapkamer is dit wellicht minder van belang maar wanneer de postoel in bijvoorbeeld de woonkamer staat is het fijn als de postoel er als een gewone stoel uitziet. Gelukkig zijn er daarom postoelen die niet van normale stoelen te onderscheiden zijn.

Materiaal postoel

Het materiaal waar de postoel van is gemaakt is ook iets om over na te denken. Zo ziet een houten postoel er uit als een reguliere stoel en zal deze niet opvallen in een woonkamer. Maar een houten postoel kan dan weer niet in een vochtige ruimte zoals de badkamer worden gebruikt.

Postoel reinigen  

Een postoel moet net als een normaal toilet regelmatig gereinigd worden. Gebruik hiervoor warm water en een sopje. Er zijn desinfecterende sprays of sprays die tegen urinegeur en urinevlekken werken, dit kan een goede aanvulling zijn in het fris houden van uw postoel.

 


Volg ons op onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes en aanbiedingen.

   

WEBWINKELKEURWIDGET

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van acties, nieuwtjes, nieuwe producten enz.
Aanmelden
© 2016 - 2021 Scholten Hulpmiddelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel